3 activiteiten die de Koningsspelen compleet maken | Onderwijspost
Onderwijspost

Binnenkort is het weer tijd voor de Koningsspelen! In 2013 vond de eerste editie plaatst. Dit was in kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Het doel hiervan was de ouders en kinderen laten zien dat het goed is om te ontbijten en lekker te bewegen met elkaar. Dit jaar staan de koningsspelen dan ook helemaal in het thema van ‘Voel je fit’. Ben jij al klaar voor de Koningsspelen? Top! Zoek je echter nog wat last minute inspiratie? Lees dan even verder!

Dansworkshop

Kinderen voor Kinderen introduceert ieder jaar een nummer speciaal voor de koningsspelen, mét bijbehorend dansje. Hoewel veel leerlingen deze direct zelf aanleren, is het ook super leuk om dit met de koningsspelen te leren of samen een toffe video van te maken. Aan het einde van de dag kent de hele school het dansje en kunnen de leerlingen optreden voor de ouders/verzorgers.

Oudhollandse spelletjes

Hoe leuk is het om je leerlingen mee te nemen in wat spelletjes van vroeger? Zet een parcours uit in de vorm van een estafette. Of laat ze bijvoorbeeld spijkerpoepen, beschuitfluiten of koekhappen. Wedden dat ze fanatiek zullen zijn? Je kan natuurlijk ook altijd een sjoelbak neerzetten, spijkerbroek hangen of bliklopen.

Veel handen maken licht werk

De kans is groot dat de leerlingen van de hele school in verschillende groepjes worden verdeeld. Door deze samenstelling kunnen zij goed leren samenwerken! Laat ze bijvoorbeeld touwtrekken of een menselijke piramide bouwen. Wie als eerst staat, heeft gewonnen! Hoe leuk is het als iemand uit groep 7 een leerling uit groep 4 kan helpen en zo ook beter leert kennen?

Kortom, genoeg tips voor jou en je collega’s om van de Koningsspelen 2022 één groot feest te maken! Heb jij nog leuke ideeën? Laat het ons weten via LinkedIn, Facebook of Instagram! Of deel je foto’s op de dag zelf!