Ontspannen in de kerstvakantie? | Onderwijspost
Onderwijspost

De kerstvakantie staat weer voor de deur en ondanks alle drukke dagen, is het ook tijd voor ontspanning. Geen idee hoe je lekker kan ontspannen deze weken? Lees hieronder dan onze tips voor leuke, interessante uitjes. Blijf je liever thuis? Ook daar hebben wij tips voor verzameld!

Maak een city trip in eigen stad!

Vaak boek je een city trip naar een andere stad in Nederland of zelfs het buitenland. Wat dacht je van een tripje in je eigen stad of vlakbij? Meestal vergeet je je eigen stad, omdat je er al woont. Zoek uit wat voor leuke musea en restaurantjes er vlakbij zijn, boek een hotel in de buurt en maak er een uitje van!

Zo ben je er toch even uit, maar hoef je niet heel ver te reizen.

Bioscoop bezoekje

Klaar met films kijken op de bank en er even uit willen? Kijk een film in de bioscoop! In december komen er ontzettend veel nieuwe films uit. Zo komt in deze week de nieuwe Spiderman film uit. Zin in lekker Nederlands? Begin december komt deel drie van de filmreeks Soof uit en het nieuwe deel van Bombini Holland. Neem wat lekkers mee, trek een fijne outfit aan en ga twee uur genieten in het donker.

Check jouw lokale bioscoop voor de actuele films en tijden.

Het Land van Ooit

Nu denk je waarschijnlijk “dat is toch al jaren weg?”. Deels klopt dat, in 2007 is het park voorgoed gesloten. Later is Het Land van Ooit omgetoverd tot wandelgebied en dat maakt het dus ideaal om te wandelen. Een aantal attributen zijn nog te zien, denk dan aan de soldaten in het water en het roze huis. Het is dus niet alleen goed om te wandelen, maar ook nog eens Instagram-proof. ;)

Opruimen, uitzoeken, opschonen

“New year, New me” zeggen ze toch altijd? De kerstvakantie is het ideale moment om even lekker die kasten uit te ruimen. Vind je het zonde om alles weg te doen? Verkoop het via Marktplaats of zet je kleding te koop via Vinted! Zo ben je opgeruimd, je hebt een lekker zakcentje verdiend en je hebt er ook nog een ander mee kunnen helpen! Hoe ideaal is dat? Geen idee hoe jij je kleding goed kan verkopen op Vinted? Bekijk dan deze tips!

Maak een wandeling!

Tijdens de lockdowns zijn we in Nederland allemaal kampioen wandelen geworden. Dit is natuurlijk logisch, maar het is ook begrijpelijk dat je wel uitgekeken bent op je eigen wijk/stad. Nationaal park Loonse en de Drunense Duinen is een ideaal wandel gebied als je een keer ergens anders heen wilt gaan! Naast een fijn wandelgebied, zijn er ook uitkijkpunten én is het rolstoltoegankelijk. In de buurt zijn er genoeg tentjes waar je lekker koffie of thee kan drinken om weer even op te warmen!