New year, new you! | Onderwijspost
Onderwijspost

2022 is van start gegaan! Natuurlijk zitten we al halverwege het schooljaar, maar toch voelt 1 januari als een nieuw begin. Eigenlijk moet je direct met veranderingen beginnen en niet wachten tot het begin van een nieuw jaar met goede voornemens. Het is begrijpelijk dat je nu een aantal dingen wil veranderen en daarom hebben wij de volgende tips op een rijtje gezet.

1. Opruimen

Begin het nieuwe kalenderjaar met een frisse start. Ruim je kastjes, bureau en lokaal op en gooi alles weg wat niet meer nodig is. Heb je dingen gevonden die je nog moet bewaren maar niet gebruikt? Stop alles in één la of één bak en zet deze uit het zicht. Zo beperk je de ‘visuele herrie’ die het met zich meebrengt. Orden belangrijke documenten in verschillende mapjes en berg deze ook op.

2. Nieuwe inrichting

Ben je de oude inrichting van je lokaal helemaal zat? Gooi de boel om en maak er wat moois van! Misschien is het handig om eerst even een plattegrond te maken, voor je alles 40 keer gaat verschuiven. Houdt daarnaast ook rekening met de weersomstandigheden. De felle zon in je gezicht is niet erg prettig. ;)

3. Ander rooster

Als je teamleider het toe laat, is het misschien wel een idee om de dag indelingen helemaal om te gooien. Begin je nu elke dinsdag met rekenen? Verschuif dit naar na de pauze en start je dag eens met taal of spelling. Tuurlijk zit je vast aan pauzes, zwemlessen en gymles, maar je kan bij de andere vakken natuurlijk altijd een beetje schuiven.

4. Stel doelen

Over goede voornemens zijn altijd verschillende meningen. Waar de één het onzin vindt, vindt de ander het juist hét moment om iets te veranderen. Misschien is het leuk om voor elke maand een doel te stellen. Schrijf dit op elke laatste dag van de maand in je agenda en ga na of het daadwerkelijk gelukt is. Heb je moeite met deze punten nakomen? Hang een kleine beloning aan elk gehaald doel, want ook kleine overwinningen mogen gevierd worden!

Deze tips kan je natuurlijk na elke vakantie er even bij pakken en toepassen. Nogmaals, als je toe bent aan verandering of ordening, kan dat natuurlijk altijd. Je hoeft niet perse te wachten tot een nieuw jaar om een nieuwe start te maken. ;)

Meer inspiratie nodig? Lees dan onze andere blog over de start van eennieuw school jaar.