Zo maak je een dijk van een cv! | Onderwijspost
Onderwijspost

Net afgestudeerd of tijd voor een nieuwe uitdaging? Dan is het belangrijk om je cv zo sterk mogelijk te maken. We leven in een digitaal tijdperk, dus een plat word-bestand is misschien niet helemaal meer van deze tijd. Geen idee hoe je het maken van je cv aan moet pakken? Wij vroegen tips aan onze marketing afdeling! Lees je mee?

Marketingmanager Nicole: zorg dat niet alleen zichtbaar is wat je studies en werkervaringen zijn, maar laat vooral een stukje van jezelf zien. Wie ben jij en wat zijn jouw drijfveren? Vul je cv aan met een motivatie die het verhaal verder afmaakt. Ben je goed in schrijven? Doe het dan op papier. Kom jij sterker over op beeld? Dan is een korte video perfect om het bedrijf een beter beeld te geven van jou.

Marketingmedewerker Marit: ik vind het belangrijk om alles wat ik heb gedaan op mijn cv te zetten. Zo beschrijf ik ook vrijwilligerswerk wat ik gedaan heb. Daarnaast kan je per werkgever je taken beschrijven, zo krijgt je potentiële nieuwe werkgever een goed beeld van je werkzaamheden en waar je ervaring mee hebt. Neem ook zeker de keuzevakken mee die je tijdens je studie hebt gedaan. Zo schets je het beste beeld van je ervaring. Ben je trots op bepaalde cijfers of ben je cum laude afgestudeerd? Dan is het ook goed om dit te benoemen, zo is er een nog beter beeld van jouw kennis.

Contentmarketeer Eileen: maak je cv overzichtelijk door één stijl aan te houden. Denk dan aan: dikgedrukte titels, overal hetzelfde lettertype en maak gebruik van twee hoofdkleuren. Daarnaast kan je een cv mooi opmaken in bijvoorbeeld Canva, hier kan je jouw creativiteit de vrije loop laten gaan. Het is ook altijd een goed idee om een leuke foto van jezelf toe te voegen, zo krijgt het bedrijf een goed beeld van je. Natuurlijk is het belangrijk om jouw sterke kanten te laten zien, beschrijf deze dan ook zeker! Als laatste is het goed om er een persoonlijke draai aan te geven. Schrijf bijvoorbeeld op hoe je vrienden je zouden omschrijven, of wellicht een leuke referentie!

Ben jij bezig met je cv, maar zou je het fijn vinden als iemand je helpt met het vinden van de juiste baan in het onderwijs? Stuur dan volledig vrijblijvend een berichtje naar onze recruiters. Zo kom jij met de juiste scholen in contact.