Zo krijg je structuur in je werkdag | Onderwijspost
Onderwijspost

Je kent het vast wel, het moment dat je compleet het overzicht bent verloren en geen idee hebt waar je moet beginnen. Waar de één zich heel snel herpakt, blijft de ander vissen in deadlines en taken. Gelukkig zijn er allemaal manieren om je dag efficiënt in te delen en je structuur terug te krijgen. Wij bundelden ze samen in een blog! Lees je mee?

Zorg voor de juiste motivatie

Tijdwinst.com geeft aan dat het belangrijk is om te zorgen voor de juiste motivatie. Waarom wil je beter worden in plannen en structuur in je dag? Tuurlijk wil je alles zo overzichtelijk mogelijk hebben voor jezelf en de leerlingen, maar is dat het enige? Het is ook belangrijk dat je zoveel mogelijk haalt uit de lessen die je geeft, in plaats van veel tijd kwijt zijn aan het overzicht zoeken tíjdens de les.

Wil je de hele blog lezen? Klik dan hier.

Timemanagement

Volgens Studiemeesters werkt het efficiënt om per onderdeel op te schrijven hoe veel tijd je kwijt bent. Wil je een kwartier uitleg geven en de leerlingen daarna een half uur zelfstandig laten werken? Houd dan bij hoe lang je bezig bent met uitleggen. Merk je dat je ruim de tijd hebt of dat het juist een race tegen de klok is? Bedenk waarom dit zo is. Val je te veel in herhaling of ga je juist te snel? Schrijf dit allemaal op en neem dit mee voor de volgende keer. In de loop van de tijd krijg je inzicht in de tijd die je nodig hebt om uit te leggen. Meer tips van Studiemeesters lees je hier.

Stel prioriteiten

Bedenk wat je belangrijk vindt tijdens je les en wat per se besproken moet worden. Stel dit is dat iedereen zijn huiswerk goed gemaakt heeft, dan kun je iets meer tijd besteden aan het checken hiervan. Het kan ook zijn dat er binnenkort een toets aankomt. Wellicht wil je dan meer ruimte maken voor het stellen van vragen zodat iedereen de onderwerpen goed begrijpt. In het artikel van Streetsahead lees je meer over het stellen van prioriteiten.

Pomodoro techniek

Er zijn op het gebied van plannen heel veel manieren, bijvoorbeeld de Pomodoro techniek. Dit is een goede manier als je bijvoorbeeld heel veel moet nakijken of moet voorbereiden. Bij deze techniek verdeel je je dag in blokken van 25 minuten, met 5 minuten pauze. Na drie of vier ‘sets’, neem je een grote pauze van een half uur. Hier is het de key dat je na die 25 minuten ook echt stopt en pauze neemt, ook als je nog niet helemaal klaar bent met je taak. Door deze techniek toe te passen, blijf je veel geconcentreerder, omdat je je hersenen om de zo veel tijd even rust krijgen. Wil je meer lezen over de pomorodo techniek? Lees dan het artikel van Strategisch Lui.

Wil jij jezelf altijd blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren? Kom dan eens praten met één van onze recruiters. Soms is het goed om van baan te wisselen om zo nieuwe ervaringen op te doen. Ook kunnen wij je meer vertellen over de mogelijkheden in verschillende typen onderwijs, zoals het speciaal onderwijs. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of schrijf je hier in en wij nemen contact met jou op.