Waar zie jij jezelf over 5 jaar? | Onderwijspost
Onderwijspost

Het is deze week 'de Week van de Loopbaan'! Een week om na te denken over waar jij op dit moment staat in jouw carrière en waar jij nog naartoe wilt. Onze recruiter Kimberley heeft door de jaren heen al veel kandidaten gesproken en gespard met hen om het meeste uit hun loopbaan te halen. Daarom is tijdens deze 'Week van de Loopbaan' Kimberley aan het woord:

"Je bent echt niet de enige! De meeste mensen komen een keer op het punt in hun carrière, waar ze zichzelf afvragen: "oké, hoe nu verder?". Wat heeft onderwijsland mij nog meer te bieden? Wat is voor mij een logische volgende stap? Past deze school nog bij mij? Moet ik niet een keer een andere doelgroep proberen?

Ik heb veel gesprekken gehad met leerkrachten en docenten die toe zijn aan een volgende stap. Dit is natuurlijk persoonsafhankelijk. Je hebt al ervaring, dus je hebt ook vast en zeker wensen waaraan jouw volgende functie moet voldoen. Waar ben je goed in? Waar liggen jouw ambities? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen.

Maar het kan natuurlijk ook anders. Hoe pak je het bijvoorbeeld aan als je uit het bedrijfsleven komt en je de overstap wilt maken naar het onderwijs? Allereerst heb je een lesbevoegdheid nodig. Dat is stap 1. Maar wist je dat werkervaring ook minstens zo belangrijk is?

Hoe leuk is het voor studenten die een ICT opleiding volgen om daadwerkelijk les te krijgen van docenten met jarenlange praktijkervaring! Deze docenten kunnen hun lessen vormgeven aan de hand van hun eigen ervaringen. Ik weet nog dat ik het als student geweldig vond om les te krijgen van een docent die zijn vak met veel passie, enthousiasme en vooral met ‘’echte’’ praktijkvoorbeelden kon overbrengen.

Dus heb jij het idee dat je vastloopt of dat je stappen wilt maken, maar weet je nog niet zo goed in welke richting? Of ben je gewoon benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Bel mij gerust op, ik denk namelijk heel graag met je mee! Als er iets is waar ik blij van word, is het om door te vragen en proberen jou inzichten te geven waar je anders zelf niet op zou komen!"

Kimberley week van de loopbaan

Vragen?

Neem contact op met Kimberley!