Start jouw sollicitatiegesprek goed! | Onderwijspost
Onderwijspost

We kennen het allemaal. Je bent zenuwachtig, krijgt klamme handjes, praat te snel of je slaat juist helemaal dicht. Dit allemaal omdat je in gesprek gaat met een recruiter die jou kan helpen je droombaan te vinden. Erg vervelend, zeker als je een goede eerste indruk wil maken. Wij hebben onze recruiters gevraagd wat zij belangrijk vinden in een sollicitatiegesprek, zodat jij met meer zelfvertrouwen het gesprek in kan gaan!

Tips van Roos

Tip 1
Kom met voorbeelden als je een competentie van jezelf beschrijft. Bijvoorbeeld; ik ben pedagogisch erg sterk. Dan rijst bij mij de vraag direct; waar blijkt dat dan uit? Kom dan met voorbeelden van situaties die je hebt meegemaakt.

Tip 2
Laat je kwispelend staartje zien. Wat bedoel ik hiermee? Laat zien waar je passie zit, waar je enthousiast van wordt en waar je energie van krijgt. Wanneer iemand enthousiast wordt en met passie over iets praat, zie je dat meteen aan de houding. Een open, enthousiaste houding is erg belangrijk in een gesprek. Wij worden enthousiast over jou als jij enthousiast bent over je werk. Hierdoor word je sneller aangenomen. Ik bedoel wat heb je liever, een vrolijke gepassioneerde leerkracht of een leerkracht die het ziet als een verplicht nummertje?

Profiel foto 1

Tips van Kimberley

Tip 1
Vermeld altijd de werkperiode op je CV met de maand en het jaartal. Dus september 2016 - december 2019 in plaats van 2016-2019. Zo kunnen we precies zien hoe lang je ergens hebt gewerkt. 2016-2019 kan namelijk 3 jaar zijn, maar als je in december 2016 bent begonnen tot januari 2019 dan is dit een groot verschil.

Tip 2
Te laat komen voor een sollicitatiegesprek is een no go. Maar dat is algemeen bekend. Veel te vroeg is echter ook een afrader. Kom niet een half uur van tevoren. De recruiter heeft ook een planning en een half uur is echt te veel van het goede. 10-15 minuten eerder is prima.

6 Q9 A7842 B

Tips van Laurette

Tip 1
Zorg dat je cv is bijgewerkt met bijvoorbeeld een heldere opmaak. Wees creatief met beeld en kleur. Hierdoor valt jouw cv meer op! Vergeet deze niet mee te nemen naar het gesprek, zodat je makkelijk erover kunt praten. Zorg er daarnaast voor dat je alle gevraagde documenten meeneemt of van tevoren opstuurt. Dan kunnen we tijdens en na het gesprek sneller schakelen en kun jij zo snel mogelijk starten bij jouw nieuwe baan.

Tip 2
Vertel wat meer over jezelf dan op je cv af te lezen is. Hobby’s, bijzondere feitjes, leuke plannen die je hebt met reizen of cursussen. Hoe je jezelf profileert, zorgt ervoor hoe je wordt gepitcht bij accountmanagers en scholen. Jouw verhaal en beeld als persoon gaat meer leven als er meer details bekend zijn.

6 Q9 A2293 B

Wij denken graag met jou mee om samen de baan te vinden die echt bij jou past. Bekijk alvast onze openstaande vacatures!

Vragen?

Vind de antwoorden in onze FAQ of neem contact met ons op!