OnderwijsPost bestaat 8 jaar! | Onderwijspost
Onderwijspost

Vandaag is het zo ver: OnderwijsPost bestaat 8 jaar. Prachtige jaren vol groei en ontwikkeling. Dit willen wij de aankomende jaren doorzetten.

Wij zijn de partner van scholen. Ze vertrouwen op ons, omdat ze weten dat we er alles aan doen de best mogelijke professionals te werven. We maken een match die anders niet gevonden zou worden. Ook begrijpen we scholen. Een groot deel van ons team komt zelf uit het onderwijs. Die verbondenheid met het onderwijs zal altijd blijven. We willen onszelf ook blijven uitdagen. Om in onderwijs termen te spreken, na onze basisschool periode zijn wij klaar voor een nieuwe stap met prachtige uitdagingen.

Onze gedrevenheid om écht goede kandidaten te vinden en onze opdrachtgevers écht goed te begrijpen en adviseren zit in onze kern. Hierbij speelt talent een hele grote rol. Talent is een combinatie van bevlogenheid en kwaliteit. En dat is precies wat bij ons vanaf dag één centraal staat. Wij geven organisaties advies over HRM-zaken en helpen ze de juiste mensen te vinden en te laten groeien. Talent is de constante factor in een dienstverlening die zich dynamisch zal ontwikkelen.

Het is ons talent om dat van onze opdrachtgevers en professionals te laten groeien.

Binnenkort introduceren wij nieuwe vormen van dienstverlening en betreden wij nieuwe markten. Deze stap brengt uitdagingen met zich mee, soms wellicht ook wat onzekerheid. Het verkennen van nieuw terrein geeft ons echter vooral veel energie. Het jaar 2020 wordt voor ons een jaar vol innovatie, inspiratie en ontwikkeling.

Vandaag kijken we samen met een onderwijsprofessional en opdrachtgever terug naar 8 jaar OnderwijsPost. Wietske werkt sinds 2013 als leerkracht via OnderwijsPost bij verschillende opdrachtgevers. Onderwijsteamleider Frank Capiteijns van het Techniek College in Rotterdam heeft ook een jarenlange samenwerking met OnderwijsPost.

Hoe heb je OnderwijsPost deze jaren ervaren als werkgever/dienstverlener?

Wietske: "Ik heb al op veel verschillende scholen gewerkt en ook onder diverse besturen. OnderwijsPost heeft sinds het begin gekeken naar wat ik graag wilde en zocht daarbij passende scholen, zowel in het (speciaal) basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs. Verder kan ik altijd bij iedereen terecht binnen OnderwijsPost. OnderwijsPost is de beste keuze voor mij, omdat ik door de jaren heen nog steeds niet exact weet wat ik het leukst vind."

Frank: "OnderwijsPost is een professionele en plezierige arbeidsbemiddelaar die telkens weer de juiste matches weet te maken tussen onze schoolcultuur, onze behoeften en het profiel van de kandidaten en hun persoonlijke ambities."

Waarom heb je destijds voor OnderwijsPost gekozen als werkgever/dienstverlener? En zijn jouw verwachtingen uitgekomen?

Wietske: "OnderwijsPost was een logische keuze voor mij, omdat ik erg twijfelde wat ik nou precies wilde in de toekomst en waar ik graag zou willen werken. Via OnderwijsPost had ik de mogelijkheid om dit te onderzoeken. Ik ben sinds september 2013 in dienst en werk er nog steeds. Ik had niet zozeer verwachtingen, eerder de hoop dat ik erachter zou komen welk soort onderwijs het beste bij mij zou passen. Ik blijk heel veel dingen leuk te vinden en ben daar nog steeds niet uit!"

Frank: "Ik zocht een kwalitatieve wat kleinere dienstverlener met de kennis over het werken in het VSO, deze expertise zit bij OnderwijsPost en hierdoor is mijn verwachting volledig uitgekomen."

Wat spreekt je aan in OnderwijsPost als werkgever/dienstverlener?

Wietske: "Bij OnderwijsPost zijn ze heel flexibel en altijd bereikbaar. Verder is er altijd overleg, zijn de recruiters en accountmanagers heel erg betrokken, denken ze mee en zijn ze trots en gepassioneerd in het vinden van de juiste match voor mij als professional met de verschillende opdrachtgevers. Ik zou op dit moment niets anders willen."

Frank: "Hetgeen mij aanspreekt aan OnderwijsPost is hun hoge mate van kennis en expertise in het onderwijs. Hun transparante manier van werken en het feit dat zij echt kunnen meedenken en ons van waardevol advies kunnen voorzien op het gebied van personeel en capaciteitsvraagstukken is voor ons van grote waarde. Daarnaast spreken zij dezelfde taal omdat hun medewerkers ook uit het onderwijs komen. Tenslotte kan ik hun persoonlijke en betrokken benadering heel erg waarderen."

Hoe voldoet OnderwijsPost aan jouw behoeften, pijnpunten en ambities als professional/opdrachtgever?

Wietske: "OnderwijsPost kijkt en luistert naar wat ik wil en als ik aangeef dat ik weer zin heb om naar het voortgezet onderwijs te gaan, dan zorgen ze daarvoor. Als ik een conflict heb met ofwel de school waar ik werk, of met iemand op kantoor, is dit altijd bespreekbaar. Sinds een aantal jaar biedt OnderwijsPost ook verschillende cursussen en trainingen aan, dat mag wat mij betreft nog wel vaker. Op de school waar je werkt is het namelijk vaak maar de vraag of je mee kan/mag doen met studiedagen. Verder zou ik binnen OnderwijsPost ook meer mogelijkheden willen terugzien om met andere onderwijsprofessionals intervisies te kunnen implementeren."

Frank: "Hier kan ik heel kort in zijn: Op een prima wijze!!"

In welke opzichten is OnderwijsPost in jouw optiek veranderd gedurende deze 8 jaar?

Wietske: "Natuurlijk qua gebouw was het een hele verademing. De medewerkers komen en gaan, maar de communicatie blijft prima. OnderwijsPost is klein begonnen, maar uitgegroeid tot een kwalitatief arbeidsbemiddelingsbureau, waarbij er veel mogelijkheden zijn en een bedrijf dat continu innoveert en door ontwikkelt."

Frank: "OnderwijsPost evolueert zich zoals elk bedrijf maar in de kern zijn zij altijd hetzelfde gebleven en dat is erg fijn!"

OnderwijsPost is 8 jaar geleden begonnen als arbeidsbemiddelaar, gespecialiseerd in het speciaal onderwijs en basisonderwijs. Net als in het basisonderwijs is het na 8 jaar tijd voor een nieuwe stap. Wij willen onze kennis en ervaring gaan gebruiken om professionals en opdrachtgevers in alle lagen van het onderwijs te verbinden. Hoe denk je dat OnderwijsPost zich verder kan ontwikkelen om nog beter aan te kunnen sluiten bij de veranderingen in het onderwijs en jouw toekomstige behoeften, pijnpunten en wensen.

Wietske: "Als ik naar mezelf kijk, zou ik graag wel een cursus gaan volgen om zo mijzelf verder te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld een NT2 cursus. Aangezien er veel mensen bij OnderwijsPost werken, kan ik me zo indenken dat zij prima in deze behoefte kunnen voldoen binnen de OnderwijsPost Academy."

Frank: "Ik denk dat een mooie volgende stap voor OnderwijsPost zou zijn om de inzet van hybride docenten verder te ontwikkelen en te vermarkten. Voor organisaties die zoeken naar talent, in zichzelf, in hun mensen, zijn zij een ideale partner. Dit zou OnderwijsPost nog beter en effectiever kunnen uitdragen in de markten en vakgebieden waarin zij actief zijn."

In 8 jaar tijd heeft OnderwijsPost veel meegemaakt. Ooit een kleine naam in een enorme onderwijsmarkt en nu een gerenommeerd arbeidsbemiddelingsbureau. Klein of groot, in de kern blijft OnderwijsPost altijd hetzelfde. Persoonlijke bemiddeling en zakelijke betrokkenheid om ieders talent te laten groeien.