Maak van je baaldag een topdag! | Onderwijspost
Onderwijspost

Een baaldag, iedereen heeft er wel eens last van. Was vandaag voor jou een baaldag? Dan was je waarschijnlijk niet de enige. Het is immers niet voor niks Blue Monday.

Het is koud en donker buiten. Je portemonnee is leeg door alle feestdagen. Jouw motivatie voor werk is ver te zoeken. Overal om je heen zie je al vakantie aanbiedingen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ene vriend of vriendin die je allemaal vakantiefoto’s stuurt vanaf een mooi eiland in de Stille Oceaan. Je kunt nu natuurlijk onder een dekentje gaat zitten met een warme chocomel en Netflix aan. Maar waarom maak je van jouw baaldag niet gewoon een topdag? Lees hier onze tips.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Soms zijn er dagen voor moeilijke analytische vraagstukken en soms is het gewoon beter die complexe casus over te slaan. Stel vandaag iets minder hoge eisen aan jezelf. Als je dingen daadwerkelijk afkrijgt geeft het weer een gevoel van voldoening.

Let it go, let it go!

Mag je klagen? Natuurlijk! Blijf er alleen niet te lang in hangen. Met jouw negativiteit steek je anderen aan en dat wil niemand. Zing een liedje, ren een rondje of focus je op iets anders wat jij leuk vindt. Positiviteit is aanstekelijk, gebruik het!

Zet je agenda vol met leuke dingen

Dat nieuwe restaurant testen met je vrienden of een heerlijk dagje spa? Zet het in je agenda. Als je bezig bent met het plannen van leuke activiteiten krijg je er vanzelf zin in en dat maakt je weer blij.

HAHAHAHA

Lachen doet je goed. Haal die frons van je gezicht en doe iets waarvan jij gaat lachen. Een avondje cabaret, kijk die geweldige comedy waar je altijd stuk om gaat of klik simpelweg dat geweldige filmpje op Dumbert nog een keer aan.

Tijd voor een verwenmomentje

Vandaag geen zwarte koffie, maar een heerlijke cappuccino. Geen zin om te koken? Bestel wat of ga ergens anders eten. Kijk je al een maand naar dat leuke jurkje in de etalage? Op naar de winkel. Verwen jezelf en voor je het weet ben je weer helemaal happy.

Blijf in beweging

Sporten, daar heb je vast geen zin in. Maar dat gevoel als je klaar bent, dat heb je nodig! Dus trek je sportschoenen aan en ga ervoor. Geen zin in een zware workout? Een schoon huis of opgeruimde werkplek geven vaak ook een heerlijk gevoel.