De vakantie is voorbij, tijd voor een frisse start! | Onderwijspost
Onderwijspost

Een nieuw jaar, de kerstvakantie is voorbij en jouw werk gaat weer beginnen. Ben jij het type wat niet kan wachten om te beginnen? Of wellicht toch die werknemer die de vakantie het liefst nog met een paar weken wil verlengen? In beide situaties is een goede start belangrijk; je wilt immers niet na een week helemaal gesloopt thuis zitten.

Tip 1: Praat bij met collega’s

Heeft iedereen genoten van de vakantie? Jullie hebben genoeg om over bij te praten. En niet alleen over de kerstdagen en een te gek feestje tijdens oud & nieuw, maar ook over het werk. Starten er wellicht nieuwe mensen, is er iemand weggegaan of zijn er wellicht processen veranderd? Het is altijd goed om op de hoogte zijn van alle veranderingen als je weer begint. Daarnaast toon je meteen betrokkenheid bij je werk en collega’s. Een win-win situatie dus.

Tip 2: Stel prioriteiten

Op dag 1 heb je altijd een berg aan dingen weg te werken. Niet alles kan in 1 dag dus stel prioriteiten. Begin eerst eens met het checken van je inbox en start met zaken die echt niet kunnen wachten. Meer mensen zullen vrij zijn geweest tijdens de feestdagen dus ze verwachten echt niet allemaal een reactie op jouw eerste werkdag.

Tip 3: Maak je vooral niet te druk

Het is altijd even wennen na een vakantie en iedereen moet weer in het ritme komen. Plan op dag 1 dus niet heel je agenda vol, want daar ga je echt niet blij van worden. Geef jezelf tijd om in de eerste week alles weer rustig bij te werken.

Tip 4: Zet een leuke vakantiefoto neer

Kijk af en toe naar een leuke vakantiefoto. Je krijgt hier positieve energie van en die kun je weer doorvoeren in je werkzaamheden. Zo kun je ook je andere collega’s een positief gevoel geven.

Tip 5: Goede voornemens

New year, new me. Iedereen denkt aan het einde van het jaar of vakantie na over goede voornemens. Wat wil je dit jaar bereiken, wat ging goed en wat ga je anders doen? Je bruist van ideeën en krijgt nieuwe inzichten. Een nieuwe stap in je carrière, veranderingen van taken, fietsend naar het werk, een nieuwe opleiding of wellicht een keertje extra naar sportschool. Maak er een mooie lijst van en ga ervoor!

Ben jij aan het nadenken over een nieuwe uitdaging of een carrière switch in het onderwijs? Neem hier een kijkje tussen onze leukste vacatures.