Net klaar met je studie? Dit hielp mij de juiste baan… | Onderwijspost
Onderwijspost

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik ben via LinkedIn benaderd door één van jullie recruiters. Ik was op dat moment nog bezig met mijn studie Pedagogiek, maar was bijna klaar. Daarnaast had ik een bijbaan in het onderwijs. Na een kort telefonisch gesprek kwam ik langs op kantoor. Ik was zo enthousiast en heb meteen mijn bijbaan opgezegd. Ik wil(de) namelijk graag het onderwijs in en zo goed mogelijk worden in korte tijd. Detachering was voor mij de ideale oplossing. Op die manier kon ik veel ervaringen opdoen en veel leren.

Ik vond het erg fijn dat ik bij jullie een kans kreeg om aan de slag te gaan. Vaak wordt er bij vacatures veel werkervaring in het onderwijs gevraagd, maar ik kwam net van mijn studie. Dan is het lastig om hieraan te voldoen. Daarnaast merkte ik op de studie Pedagogiek dat er een beeld heerst dat je moet beginnen in de kinderopvang en hier ervaring op moet doen, voordat je verder kan. OnderwijsPost bood mij juist andere mogelijkheden wat mij erg aan sprak.

Hoe vond je onze werkwijze?

Ik werd altijd goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Als ik een gesprek had bij een school, lichtte de accountmanager mij goed in en deed de moeite om mij te leren kennen. Dit zorgde ervoor dat ik ontspannen en goed voorbereid het sollicitatiegesprek in ging. Gedurende mijn werkperiode voor OnderwijsPost kon ik altijd appen als er iets speelde. Zowel formeel als informeel kon ik bij jullie terecht. Dit ervaarde ik als zeer prettig.

Daarnaast hebben jullie mij de kans gegeven om de Pabo te doen door dit te vergoeden. Ik merkte uiteindelijk dat dit niks voor mij was, dus stopte vroegtijdig, maar het was fijn dat de mogelijkheid mij werd geboden!

Waarom ga je stoppen bij OnderwijsPost?

Ik heb op veel verschillende scholen gewerkt en veel geleerd de afgelopen jaren. Susan (red. Vestigingsmanager/ accountmanager Amsterdam) zei dat werken met jonge kinderen bij mij past. Susan kende de school goed waar een vacature open stond en dacht dat het concept bij mij zou aansluiten. Ik gaf aan dat ik dat niet zo zeker wist en dat ik het gevoel had dat het niet helemaal bij mij past. Susan kwam er later op terug dat het misschien toch goed is als ik het een kans zou geven en Susan had gelijk. Ik heb mijn plek helemaal gevonden! Het team is heel fijn, de doelgroep is heel fijn en ik haal er veel energie uit. Daarnaast heb ik nog voldoende doorgroeimogelijkheden, wat ik belangrijk vind. Ik ben dan ook erg blij dat Susan mij dat duwtje in de rug heeft gegeven. Dat is de reden dat ik stop bij OnderwijsPost, omdat ik aan de slag kan bij deze school voor langere tijd.

Wat wil je meegeven aan nieuwe kandidaten?

Denk niet te eigenwijs en geef jezelf soms over. Susan bijvoorbeeld, heeft al heel wat jaar in het onderwijs gewerkt en dus ook veel gezien. Ik zou zeggen, probeer het gewoon! Is het niks? Dan stop je weer, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Een groot voordeel van detachering is echt om te ontdekken waar je goed in bent en wat je echt leuk vindt!

Onderwijspost blog leonie2

Ook aan de slag voor OnderwijsPost?

Bekijk hier onze openstaande vacatures!