Carla over 9 jaar OnderwijsPost | Onderwijspost
Onderwijspost

Carla over 9 jaar OnderwijsPost

OnderwijsPost bestaat 9 jaar, waarbij het afgelopen jaar wel heel bijzonder was. Het positieve: Het team blijft groeien en ontwikkelen. Het negatieve is, net als bij velen anderen bedrijven, natuurlijk de impact van COVID-19. Wij vroegen Carla Post hoe zij het afgelopen jaar heeft ervaren en hoe zij de toekomst van OnderwijsPost voor zich ziet.

OnderwijsPost bestaat al 9 jaar. Hoe is de markt veranderd in die 9 jaar?

Er is een hoop veranderd sinds ik ben begonnen. In die tijd was detachering in het onderwijs helemaal niet bekend. Scholen hadden er nog nooit van gehoord. Tegenwoordig is dit wel anders. Scholen staan er steeds meer voor open en door het tekort is de hulp ook echt nodig. De meerwaarde van een detacheringbureau wordt erkend. Er wordt namelijk snel geschakeld wat met de huidige schaarste erg belangrijk is. Op die manier kunnen lessen gewoon door blijven gaan. Naast snelheid is bij OnderwijsPost kwaliteit altijd erg belangrijk. Dit vinden klanten erg fijn, veel van hen werken dan ook al sinds het begin met ons samen.

Als we even terugkijken naar het afgelopen jaar, waar ben je het meest trots op?

Ondanks COVID-19 werkt ons team keihard en hebben ze echt dat teamgevoel behouden. Ook vanuit huis wisten mensen elkaar goed te bereiken en bleef onze communicatie heel goed. Dit vind ik geweldig om te zien. Ook hebben wij bewust veel digitale borrels en events gedaan om ook casual contact te behouden. Dat kun je immers snel missen als je elkaar minder ziet.

In tijden van COVID-19 is jouw kantoorteam juist enorm gegroeid, waarom heb je deze keuze juist nu gemaakt?

Omdat ik door wil blijven ontwikkelen en groeien. Ik heb in deze periode juist mensen gebonden aan OnderwijsPost en talent laten groeien. Zo zijn wij straks steady als de wereld weer terug gaat naar ‘normaal’. Op dat moment wil ik een een sterk team hebben wat iedere school en professional kan helpen. Het onderwijs zal ook door blijven gaan, dus wij moeten hierin mee. Het is dus een hele bewuste keuze geweest.

Waar wil je over een jaar staan met OnderwijsPost?

Wij willen de beste onderwijsdetacheerder zijn in Nederland. Met beste bedoel ik niet de grootste, maar wel de beste op het gebied van kwaliteit en advies op niveau (adviseursrol). Wij hebben een hele mooie groei doorgemaakt op het gebied van naamsbekendheid en deze stijgende lijn gaan wij doorzetten. Ook doen wij steeds meer mee met aanbestedingen, iets waar voor ons hele mooie kansen liggen. Zo kunnen we steeds meer scholen en professionals helpen.

Heb je verder nog ambities?

Ja, zeker! Ik wil graag landelijk, en op termijn internationaal, gaan met ons bedrijf. En onze kwaliteiten op het gebied van detachering ook buiten het onderwijs gaan inzetten. Dat laatste, daar vertel ik binnenkort meer over!

Wil jij verder nog iets kwijt?

Ik wil graag nog alle professionals en klanten bedanken voor het vertrouwen de afgelopen jaren. Wij hebben samenwerkingen die al 9 jaar gaande zijn en dit is in de detachering echt wel bijzonder. Ook leren we veel nieuwe professionals en klanten kennen en wij hopen hen ook nog voor velen jaren blij te kunnen maken!