Hoe is het om als school samen te werken met een… | Onderwijspost
Onderwijspost

Het lerarentekort raakt veel scholen. Zo ook basisschool Het Galjoen in Den Hoorn. OnderwijsPost helpt deze school sinds een jaar met het compleet maken van het team. Wij spraken directeur Sandra over de samenwerking.

Waarom werk je met een detacheringsbureau samen?

De reden waarom wij zijn gaan samenwerken met detacheringsbureaus was eigenlijk vanwege pure nood. Wij hadden leerkrachten nodig en het lukte niet om deze zelf te vinden. Via ons bestuur ben ik in contact gekomen met OnderwijsPost. Op dit moment werken wij al met meerdere detacheringsbureaus samen. Het is financieel minder aantrekkelijk, maar het heeft ook voordelen. Wij hebben bijvoorbeeld geen verplichtingen naar de leerkracht toe. Dit geeft iets meer vrijheid.

Hoe ervaar je de samenwerking?

Ik ben erg tevreden over de samenwerking met OnderwijsPost. Mijn contactpersoon is Dennis en de communicatie verloopt erg goed. Hij houdt het contact warm door bijvoorbeeld te bellen na een sollicitatiegesprek van zijn kandidaat. Hij vraagt ook hoe de eerste dag van de kandidaat is verlopen. Hij draagt dus iemand aan, maar de nazorg is erg goed en zorgt voor (ver)binding.

Een voorbeeld van de inzet die vanuit OnderwijsPost komt, is van een paar weken terug. Om 13.00 uur op vrijdagmiddag viel er een kandidaat uit. Deze kandidaat werkte via OnderwijsPost, maar helaas was de klik er uiteindelijk toch niet helemaal. Ik heb direct contact gezocht met Dennis. Wij hebben gekeken waardoor het kwam dat deze persoon wilde stoppen en wat voor soort leerkracht ideaal zou zijn voor mijn nieuwe vacature. Die dag hebben wij nog wel 3 of 4 keer contact gehad. Om 18.00 uur liet Dennis mij weten dat hij een potentiële leerkracht had gevonden. Zij zou direct kunnen beginnen. De klik was er deze keer veel beter, dus maandag liep zij een dag mee en dinsdag stond zij voor de klas. Het snelle handelen vanuit OnderwijsPost vond ik top!

Ik merk ook onder de leerkrachten, die bij ons werken via OnderwijsPost, dat zij het persoonlijke contact vanuit OnderwijsPost erg waarderen. Daarnaast is de registratie ook goed geregeld. Als ik bel met een vraag, word ik gelijk geholpen. Al met al ben ik dus zeer tevreden over de samenwerking met OnderwijsPost! Vergeleken met andere uitzendbureaus is het persoonlijk contact heel prettig, dat valt of staat met de communicatie tussen mij en de contactpersoon, bij OnderwijsPost is dat Dennis en ik merk dat wij een (h)echt contact hebben. Ik geloof in (h)echt contact. Contact is tenslotte de motor van de communicatie. Tussen het uitzendbureau en de werkvloer in het onderwijs en zéker ook tussen de leerkrachten, de uitzendkrachten, en de kinderen.