Hoe blij word jij van je baan? | Onderwijspost
Onderwijspost

Wat maakt werken nou zo leuk? Daar zal iedereen net een iets ander antwoord op geven. Maar er zijn zeker punten die overlappen. Maak tijd om over jouw geluk na te denken. Wat vind jij wel en niet leuk aan je werk en werkgever? Zet het eens op een rij en misschien wordt het wel tijd voor een nieuwe stap. Of je realiseert je dat jij echt een superbaan hebt, dan zou ik lekker blijven genieten! Lees hieronder de punten die wij vanuit het werkveld vaak horen die bijdragen aan een superbaan.

Jouw collega’s zijn top!

Je brengt soms meer tijd door met je collega’s dan je vrienden en familie, dus een goede band is ontzettend belangrijk! Geen politieke verhoudingen en veel concurrentie, maar een team waarbij jij lekker jezelf kunt zijn en wat jou inspireert. Samen bereik je immers meer dan alleen.

Stilstand is achterstand

Iedere dag hetzelfde doen en jezelf niet kunnen ontwikkelen gaat snel vervelen. Als dat het geval is zou ik op zoek gaan naar een nieuwe baan. Jouw werkgever zorgt juist dat jouw talent groeit. Door alle nieuwe inspiratie zit jij vol positieve energie en wil je echt niet weg.

Jouw mening telt

Heb jij een goed idee wat zorgt voor verbetering van je organisatie? Dan weet jij dat je directie het graag hoort. Op de werkvloer worden soms de beste ideeën bedacht en het feit dat jij initiatief toont wordt altijd gewaardeerd.

Feedback is key

Iedereen maakt weleens een fout of is niet zo efficiënt bezig. Jouw manager ziet dit en helpt je. Je krijgt waardevolle feedback zodat je kunt groeien. Maar ook als je juist iets heel goeds doet wordt dit gezien en benoemd.

De visie van de organisatie? Ja natuurlijk ken je die!

Je kent niet alleen de visie, je staat er voor de volle 100% achter en bent trots dat je werkzaam bent bij zo een mooi bedrijf. Iedereen in het bedrijf streeft naar het behalen van de visie en dit zorgt voor motivatie en inspiratie.

Bedankt voor je inzet

Waardering, iedereen wil het maar lang niet iedereen heeft ook echt het gevoel gewaardeerd te worden. Of waardering wordt simpelweg op de verkeerde manier geuit. Voor de één is waardering een leuke bonus, de ander wil liever vele etentjes en weer een ander wil gewoon horen: ‘Dat heb je echt geweldig gedaan, bedankt.’ Jouw manager kent jou en weet hoe jij je gewaardeerd voelt.

Work hard play hard

Je werkgever verwacht dat jij je werk goed doet, maar weet ook hoe belangrijk het is dat jij aan ontspanning toekomt. De balans tussen werk en privé moet kloppen. Je leeft immers niet om te werken, maar werkt om te leven.

Denk jij na het lezen van deze punten: ‘Ik mis dit echt teveel in mijn werk’. Ga het gesprek dan eens aan en ontdek je mogelijkheden. Er zijn ongelooflijk veel werkgevers in het onderwijs op zoek naar nieuw personeel. Wij kunnen je helpen de werkgever te vinden die bij jou past. Schrijf je hier in en onze recruiters nemen contact met je op.