5 tips voor een heerlijk zomeruitje! | Onderwijspost
Onderwijspost

Deze zomer verloopt net even wat anders dan we gewend zijn. Vakantieplannen naar het buitenland worden geannuleerd en zelfs in eigen land zijn niet alle activiteiten meer mogelijk. Gelukkig zijn er nog wel genoeg leuke uitjes die jij deze zomer kunt ondernemen om toch dat vakantiegevoel te krijgen. Wij hebben onze top 5 gemaakt van de leukste corona-proof zomeruitjes in eigen land:

1. Kasteel de Haar (Haarzuilens)

Zet je telefoon uit, kijk om je heen en geniet van de prachtige omgeving waarbij je het gevoel krijgt alsof je net in een geschiedenisboek stapt. Achter iedere deur, tuin of kamer schuilt een verhaal. En wist je dat dit het grootste kasteel van Nederland is?

2. Walibi Holland (Biddinghuizen)

Op zoek naar snelheid en actie? Walibi is net als vele andere attractieparken weer open. Hier kun je zelfs digitaal je plek in de virtuele wachtrij bij attracties reserveren. Dus geen lange wachtrijen meer, dat is toch super!

3. Siroopwafelfabriek (Gouda)

Bedoel je niet ‘stroopwafel’? Nee je leest het goed: siroopwafel. Vroeger werden namelijk bijna alle stroopwafels ‘siroopwafels’ genoemd. Het beroemde recept van Kamphuisen bestaat al sinds 1810! Bij de fabriek leer je hoe deze siroopwafel gemaakt wordt en natuurlijk mag je achteraf even proeven.

4. Diergaarde Blijdorp (Rotterdam)

Samen met de kinderen op stap of juist samen met jouw partner? In een dierentuin is van alles te zien en te beleven. De parken laten een stuk minder bezoekers toe waardoor jij in alle rust kunt genieten van jouw lievelingsdier. Diergaarde Blijdorp heeft in juni veel geboortes meegemaakt, dus ga ook zeker even langs het Bantengjong, de Zeeleeuw-pup, de jonge Klipdassen en de zes pluizige Maraboekuikens.

5. Het Nationale Park De Hoge Veluwe (Otterlo)

Echt even toe aan rust? Ga dan naar De Hoge Veluwe. Je kunt hier uren rondwandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. Neem een goed boek mee en ga lekker in de zon zitten of huur een fiets en ontdek allerlei landschappen. Misschien spot je zelfs wel een hert of zwijn.

Had jij een ander uitje in gedachten en ben je benieuwd welke maatregelen er gelden? Bekijk dan eens de website van de ANWB, hier zie je namelijk precies wat wel en niet kan.