Gebrek aan werkgeluk? | Onderwijspost
Onderwijspost

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan altijd voorkomen dat je het niet meer naar je zin hebt bij je huidige werkgever. Geen idee hoe je hier mee om moet gaan? Lees dan snel onze tips!

Geen paniek!

Allereerst, het is heel normaal dat je na een bepaalde periode gaat twijfelen aan je werkplek. Wellicht is het je eerste baan na het afstuderen, heb je geen goede klik met je collega’s of is de koek gewoon op na een aantal jaar. Helaas kan dit altijd gebeuren, maar er is nog geen reden tot paniek!

Niet gelijk met ontslag

Soms is er iets anders aan de hand en ligt het gebrek aan werkgeluk niet perse aan je werkgever. Misschien zit je even niet zo lekker in je vel of heb je geen lekkere match met je klas. Ga in gesprek met je recruiter, hij of zij heeft tips voor hoe je hier beter mee om kan gaan. Zij zijn er om de beste match tussen jou en een school te zoeken, dus ook op deze momenten zijn ze er voor je. Je kan het ook altijd bespreken met iemand in je privé omgeving. Het zal je verbazen dat er heel veel mensen met dit gevoel lopen of hebben gelopen.

Gefaald?

Logisch, het kan zijn alsof je voelt dat je hebt gefaald. Dit is veelvoorkomend wanneer je een korte tijd bij een werkgever hebt gewerkt en al snel erachter komt dat dit niet helemaal je plek is. Onthoud dat hier helemaal niks ergs aan is en dat je ook zeker niét gefaald hebt. Je bent nog zoekende naar jezelf en dat gaat soms met vallen en opstaan.

Maar, wat nu?

Dan is de kogel door de kerk en heb je het besluit genomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan, omdat je niet op de juiste plek zit. Nu is het tijd om stappen te gaan ondernemen, want je wil niet te lang blijven hangen. Ga in gesprek met je recruiter en bespreek samen de vervolg stappen. Maak samen concreet waar je nu echt naar op zoek bent, wat voor team, wat voor klas.

Dus kortom, neem het jezelf nooit kwalijk en bereid je goed voor op je ontslag. Laat alles goed achter en zorg voor een goede referentie.

Heb je hier last van gebrek aan werkgeluk? Neem vrijblijvend contact op met een van onze recruiters. Zij zullen jou (ook als je nog niet werkzaam bent binnen OnderwijsPost) helpen zoeken naar een passende baan, zodat jij weer zal barsten van het werkgeluk!