6 zomerse boekentips | Onderwijspost
Onderwijspost

De zomervakantie is nu echt in zicht. Voor de één is het nog een paar weekjes bikkelen en voor de ander gaat de zomervakantie volgende week al van start! Dan is de tijd aangebroken om echt even helemaal tot rust te komen! Hoe kom je beter tot rust dan met een heerlijk boek in het zonnetje? Om het makkelijk te maken voor jou, hebben een paar van ons team hun lievelingsboeken op een rijtje gezet!

Boekentip 1: De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim

Om op je vakantie echt tot rust te komen, is dit boek ''De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt'' van een Koreaanse boeddhistische monnik volgens Naomi (Backoffice medewerker) een echte aanrader. Dit handboek voor mindfulness en kalmte is een bestseller in Korea. Het staat vol met wijze adviezen over reflectie en hoe je rustiger aan kan doen in het leven. De Koreaanse monnik beweert dat je aan de hand van zijn handboek rust vindt in deze drukke wereld.

Boekentip 2: Lieveling - Kim van Kooten

Volgens Cindy (Projectmanager) is het boek ''Lieveling'' geschreven door Kim van Kooten dan een absolute aanrader. Een heftig waar gebeurd verhaal over een meisje dat wordt misbruikt door de nieuwe vriend van haar verstandelijk beperkte moeder. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van het meisje, dit maakt het absoluut geen licht leesvoer.

Boekentip 3: Focus - Marc Tiggelaar

Nog zo’n heerlijk boek om te lezen als je in het zonnetje aan het bakken bent. Het vlot geschreven boek ''Focus'' geeft praktische handvatten om meer uit je leven te halen. Laurette (Recruiter) raad het boek iedereen aan, ze heeft dan ook al iedereen in haar omgeving overgehaald om het boek te lezen. Laurette: ‘’Het maakt je bewust van prikkels die niets toevoegen en hoe je deze kan uitsluiten. Het biedt ook geruststelling.’’.

Boekentip 4: De zeven zussen - Lucinda Riley

Krijg jij geen genoeg van het lezen van een goede roman? Dan is volgens Laura (Recruiter) deze 7-delige boekenserie ‘’De zeven zussen’’ echt een aanrader! Zes zussen ontdekken ieder waar hun biologische roots liggen. Je wordt meegenomen in verschillende culturen en een bijzonder gezin met 6 geadopteerde dochters. Laura omschrijft de serie in 1 woord als: Ge-wel-dig!

Boekentip 5: De kracht van het NU - Eckhard Tolle

Ben jij gek op spirituele boeken? Lees dan het boek van Eckhard Tolle ''De kracht van het NU''op vakantie terwijl je in zen modus bent en je even om niks/vrij weinig druk hoeft te maken. Mitchell (Accountmanager): ‘’Je zult in positieve zin je leven heel anders gaan bekijken.’’.

Boekentip 6: Toen ik je zag - Isa Hoes

Op nummer 1 van de boekentips van Riëlle (HR adviseur) staat het boek: Toen ik je zag van Isa Hoes. Je duikt in het leven van Isa en haar echtgenoot die lijdt aan een depressie. Een aangrijpend verhaal dat meeslepend geschreven is.

Dat waren onze boekentips voor in de zomervakantie. Wil je nog meer tips voor in de zomervakantie? Check dan de vorige blog, Gail heeft 5 activiteiten voor jou op een rijtje gezet!