5 activiteiten voor in de zomervakantie | Onderwijspost
Onderwijspost

De zomer, wat een heerlijke periode! Tijd om leuke dingen te gaan doen, maar wat? Gail, Project- en Officemanager van OnderwijsPost, weet hier wel antwoord op te geven. Wij hebben de 5 tips van Gail voor originele zomeruitjes op een rijtje gezet.

Tip 1: Ga 'back to the basics'

Op avontuur in Nederland? Dat kan! Ga koken op open vuur, speel gitaar bij het kampvuur tot in de late uurtjes of geniet van een spa in de wildernis. Bij Oetdoor is het allemaal mogelijk. Wil je graag blijven genieten van de natuur? Blijf dan overnachten in bijvoorbeeld een bell-tent. Naast Oetdoor bieden Cabiner en Parc Buitengewoon ook de mogelijkheid om geheel tot rust te komen in de wildernis.

Tip 2: Overnacht op unieke plekken

Wil je een paar nachten weg, maar wil je eens iets anders dan een hotel of huisje? Er is veel mogelijk in Nederland! Wat dacht je van slapen in een yurt, tipitent of boomhut? Indien je nog iets uniekers wilt doen, kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een vliegtuig, wijnvat of klooster. Via het Instagramaccount van origineelovernachten of uniek.overnachten zijn er genoeg voorbeelden te vinden om een bijzondere nacht te beleven!

Tip 3: Eilandhoppen

Eilandhoppen in Griekenland is leuk, maar wel wat ver weg. Waarom zou je zo ver van huis gaan als je het ook dichtbij kan zoeken? Ga bijvoorbeeld eilandhoppen op de waddeneilanden, oftewel waddenhoppen! Belangrijk is wel om er rekening mee te houden dat het niet altijd gemakkelijk is om van het ene eiland naar het andere eiland te gaan. Via het vaste land is dat wel goed te doen. Bekijk de website wadden.nl/wadden/waddenhoppen zodat jij jouw route kan bepalen!

Tip 4: Maak stadswandelingen

Samen met het gezin of juist lekker alleen wandelen door een stad. Dankzij de stadswandelingen worden deze nog leuker! De route is al uitgestippeld en de lekkere lokale eettentjes zijn al uitgezocht. Het enige wat jij hoeft te doen, is de route te volgen. Makkelijk toch?! De stadswandelingen zijn in verschillende steden te doen, zoals Leiden, Rotterdam en Sneek. Kijk voor meer informatie op https://destadswandeling.com/.

Tip 5: Slaap in een Sterrenkubus

Naast de bijzondere overnachtingen die wij al eerder hebben genoemd, springt deze overnachting er wel echt uit. Je kunt namelijk, op een boerderij in Twente, overnachten in een Sterrenkubus. Je slaapt dan daadwerkelijk onder de sterren! In de kubus is een telescoop aanwezig, zodat jij de sterren écht goed kunt bestuderen. Er zijn verschillende arrangementen te boeken, dus kijk voor meer informatie op https://www.sterrenkubus.nl/.