OnderwijsProfessional aan het woord: Emre, VSO docent | Onderwijspost
Onderwijspost

OnderwijsProf aan het woord: VSO docent Emre

Deze geboren en getogen Rotterdammer werkt al zo’n 2,5 jaar voor OnderwijsPost. Lekker sportief, gaat graag naar de sportschool en zijn grote hobby is voetbal. Dat laatste doet hij op dit moment bij FC IJsselmonde.

Emre, wat doe je precies in het onderwijs?

Naast sport heb ik een enorme liefde voor het onderwijs. Ik ben werkzaam in het Voortgezet Speciaal Onderwijs en ben mentor van een geweldige groep tweedeklassers! Ik heb een cluster 4 klas waarbij ik les geef aan leerlingen met bepaalde stoornissen. De ene heeft ADHD en kan heel druk zijn en de andere heeft weer ODD. Het zijn kinderen die een slecht verleden hebben gehad of die moeilijk tot leren komen. Door een individuele aanpak help ik de leerlingen toch de kennis te geven die ze nodig hebben.

Hoe pak je dat dan precies aan?

Het helpt om een bepaalde vertrouwensband te creëren met de leerlingen. Als er geen vertrouwen is dan gaat het al heel snel mis binnen het speciaal onderwijs. Een belangrijk advies dat ik mijn leerlingen geef is dat ze altijd een glimlach op hun gezicht moeten hebben. Een glimlach naar je medemens kan zoveel doen veranderen. Daarnaast moeten ze respect hebben naar elkaar toe. Het belachelijk maken van klasgenoten die fouten maken is iets wat ik niet accepteer in mijn klas, daar kan ik echt kwaad om worden.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen de juiste kennis, normen en waarden meekrijgen. Deze kinderen zijn de toekomst van onze samenleving. Daarbij moet ik zelf het juiste voorbeeld geven aan de leerlingen, zodat ook zij het juiste doen. Een simpel voorbeeld: De leerlingen mogen niet op hun telefoon in de klas, dus ik mag dat ook niet doen!

Waarom heb je gekozen voor OnderwijsPost?

Ik ben via een vriend in aanraking gekomen met OnderwijsPost. Ik ben toen meteen uitgenodigd voor een gesprek. Ik werd heel vriendelijk en professioneel geholpen waardoor de keus snel was gemaakt. De kracht van de OnderwijsPost is dat ze echt achter hun personeel staan. Ik word echt altijd geholpen en er wordt begrip getoond, Daardoor voel je, je thuis. Als je op zoek bent naar een baan binnen het onderwijs is OnderwijsPost de juiste keuze naar mijn mening. Vriendelijk personeel, begrip en oneindige steun. Daarnaast kwam ik echt heel snel aan een baan die mij hielp om mijn dromen te kunnen vervullen. Een mooi voorbeeld is dat OnderwijsPost altijd een oplossing heeft voor haar personeel: Toen ik voor het eerst begon bij OnderwijsPost had ik geen auto, en de baan die ik wilde was ver weg. Normaal gezien zijn er geen lease auto’s voor leerkrachten, maar voor deze bijzondere situatie is er een uitzondering gemaakt voor mij. Ik heb een jaar lang een auto gekregen van OnderwijsPost totdat ik er zelf één had.

Wat maakt het lesgeven voor jou zo leuk?

Het leuke aan mijn werk is dat het iedere dag anders is. Je maakt namelijk iedere dag iets mee met de leerlingen. Mijn leerlingen zien mij als een vriend en leraar in één. Ik voetbal met mijn leerlingen in de pauzes, ga met hen tafelvoetballen en praat over bepaalde onderwerpen die ze bij iemand anders niet kwijt kunnen. Ze komen met hun privé verhalen en vragen om hulp. Een leerling is wel eens naar mij toegekomen met een heel ingewikkeld probleem op 14 jarige leeftijd. Ik wist even niet wat ik moest zeggen of doen, maar zie het dan wel als mijn plicht deze leerling verder te helpen in het leven. Naast het zijn van een luisterend oor krijg ik er ook veel leuks voor terug. Leerlingen bedanken mij soms ook door iets leuks of lekkers mee te nemen. The perks of being a teacher!