Jongeren zetten zich in met Young Impact | Onderwijspost
Onderwijspost

Onze collega Bernie was vorige week aanwezig op het grootse evenement Young Impact Celebration. Samen met 10.000 jongeren genoot hij van indrukwekkende speeches en toffe optredens. Maar wat doen al die jongeren nou precies en wat kan jij met jouw school iets betekenen?

Met je talent iets goeds doen voor een ander, je inzetten voor een betere wereld en vooral iets doen wat je leuk vindt. Dat is waar Young Impact voor staat. Young Impact reist met een uniek schoolprogramma langs allerlei scholen in Nederland. Zij denken mee over wat de jongeren willen veranderen in de wereld en hoe kunnen zij dat het beste doen. Er wordt daarbij ook gekeken wat de talenten zijn van de jongeren. Het resultaat is een challenge waarin er iets wordt gedaan om de wereld mooier te maken. Deze challenges kunnen van alles zijn. Denk aan een high-tea voor ouderen, een voetbalmiddag voor vluchtelingen of gewoon op de koffie bij eenzame ouderen. Alles is mogelijk!

Wanneer jouw leerling aanwezig was bij de Celebration, kan het zomaar zijn dat jij binnenkort een compliment ontvangt in de vorm van een sticker. 'Hé docent, BAM! voor jou een compliment!'. Hiermee geeft jouw leerling aan graag mee te doen met het programma om samen met jou en de klas in actie te willen komen voor een mooiere wereld! Meer weten hierover? Lees dan gauw verder op https://youngimpact.nl/scholen... voor het scholenprogramma.

Bron: youngimpact.nl