Docent wiskunde | Onderwijspost
Onderwijspost

Werk je graag met jongeren en vind je het leuk om leerlingen in een belangrijke levensfase op weg te helpen? Ben je flexibel, sociaal, creatief en heb je passie voor het vak wiskunde? Dan is een functie als docent wiskunde iets voor jou!

Hoe kun je snel weten hoeveel flesjes cola er in 5 kratten gaan? Hoeveel stukken pizza kun je maximaal krijgen als je langs 10 rechte lijnen mag snijden? Als docent wiskunde leer je jouw leerlingen dat je hiervoor formules kunt opstellen en kunt toepassen. Je prikkelt ze en daagt ze uit probleemoplossende strategie├źn te bedenken. Je geeft les op een school voor vmbo, havo en/of vwo.

Naast het lesgeven ben je ook coach, bereid je lessen voor, houd je je vak bij, overleg je met collega's, kijk je proefwerken na en praat je met ouders. Als docent wiskunde lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een leerling en aan de persoonsvorming van de leerling. Je bereidt de leerling voor op deelname aan de samenleving en bovenal leer je de leerling om uit te groeien tot een uniek persoon die zelf keuzes kan maken.

Weet jij hoe je jongeren kunt inspireren om iedere dag het beste uit zichzelf te halen? Sta je te popelen om jouw passie voor wiskunde over te brengen aan jongeren? Het onderwijs in Nederland zoekt mensen die hun kennis kunnen overbrengen. Bekijk al onze vacatures voor docent wiskunde en reageer direct!

Vragen?

Vind de antwoorden in onze FAQ of neem contact met ons op!