Docent scheikunde | Onderwijspost
Onderwijspost

Werk je graag met jongeren en vind je het leuk om leerlingen in een belangrijke levensfase op weg te helpen? Ben je flexibel, sociaal, creatief en heb je passie voor het vak scheikunde? Dan is een functie als docent scheikunde iets voor jou!

Hoe kan het dat water bevriest, maar ook weer kan smelten? Waarom blijft olie op water drijven? Waardoor blijft een kaars branden? Het antwoord op deze vragen leer jij jouw leerlingen ontdekken. Daarnaast begeleid je leerlingen ook bij het doen van scheikundige proefjes. Wat een interessant vak!

Je geeft les op een school voor vmbo, havo en/of vwo. Naast het lesgeven ben je ook coach, bereid je lessen voor, houd je je vak bij, overleg je met collega's, kijk je proefwerken na en praat je met ouders. Als docent scheikunde lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een leerling en aan de persoonsvorming van de leerling. Je bereidt de leerling voor op deelname aan de samenleving en bovenal leer je de leerling om uit te groeien tot een uniek persoon die zelf keuzes kan maken.

Weet jij hoe je jongeren kunt inspireren om iedere dag het beste uit zichzelf te halen? Sta je te popelen om jouw passie voor scheikunde over te brengen aan jongeren? Het onderwijs in Nederland zoekt mensen die hun kennis kunnen overbrengen. Bekijk al onze vacatures voor docent scheikunde en reageer direct!

Vragen?

Vind de antwoorden in onze FAQ of neem contact met ons op!