Docent lichamelijke opvoeding | Onderwijspost
Onderwijspost

Werk je graag met jongeren en vind je het leuk om leerlingen in een belangrijke levensfase op weg te helpen? Ben je flexibel, sociaal, creatief en heb je passie voor het vak lichamelijke opvoeding? Dan is een functie als docent lichamelijke opvoeding iets voor jou!

Als docent lichamelijke opvoeding (ook wel docent LO of gymleraar) verzorg je gymlessen in het voortgezet onderwijs of op de basisschool. Jij laat leerlingen kennismaken met verschillende sporten zoals balsporten, turnen of atletiek. Je daagt ze uit tot fysieke inspanning en stimuleert ze om samen te werken. Je geeft les op een school voor vmbo, havo en/of vwo.

Naast het lesgeven ben je ook coach, bedenk je nieuwe lessen, houd je je vak bij, overleg je met collega's en praat je met ouders. Als docent lichamelijke opvoeding lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een leerling en aan de persoonsvorming van de leerling. Je bereidt de leerling voor op deelname aan de samenleving en bovenal leer je de leerling om uit te groeien tot een uniek persoon die zelf keuzes kan maken.

Weet jij hoe je jongeren kunt inspireren om iedere dag het beste uit zichzelf te halen? Sta je te popelen om jongeren uit te dagen? Bekijk al onze vacatures voor docent lichamelijke opvoeding en reageer direct!

Vragen?

Vind de antwoorden in onze FAQ of neem contact met ons op!