Docent Engels | Onderwijspost
Onderwijspost

Werk je graag met jongeren en vind je het leuk om leerlingen in een belangrijke levensfase op weg te helpen? Ben je flexibel, sociaal, creatief en heb je passie voor het vak Engels? Dan is een functie als docent Engels iets voor jou!

‘To be, or not to be: that is the question.’ - William Shakespeare
Als docent Engels ook wel leraar Engels in het voortgezet onderwijs genoemd, ken je de klassiekers en breng je de liefde voor de Engelse taal en de cultuur graag over op de leerlingen aan wie je lesgeeft. Van Groot-Brittannië tot aan Australië en Zuid-Afrika: over de hele wereld spreken en schrijven mensen in het Engels. Jij leert leerlingen via deze wereldtaal te communiceren met mensen uit verschillende culturen. Je geeft les op een school voor vmbo, havo en/of vwo.

Naast het lesgeven ben je ook coach, bereid je lessen voor, houd je je vak bij, overleg je met collega's, kijk je proefwerken na en praat je met ouders. Als docent Engels lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een leerling en aan de persoonsvorming van de leerling. Je bereidt de leerling voor op deelname aan de samenleving en bovenal leer je de leerling om uit te groeien tot een uniek persoon die zelf keuzes kan maken.

Weet jij hoe je jongeren kunt inspireren om iedere dag het beste uit zichzelf te halen? Sta je te popelen om jouw liefde voor de Engelse taal over te brengen aan jongeren? Wij hebben regelmatig vacatures voor docent Engels. Bekijk ons vacature overzicht en reageer direct!

Vragen?

Vind de antwoorden in onze FAQ of neem contact met ons op!