Docent Duits | Onderwijspost
Onderwijspost

Werk je graag met jongeren en vind je het leuk om leerlingen in een belangrijke levensfase op weg te helpen? Ben je flexibel, sociaal, creatief en heb je passie voor het vak Duits? Dan is een functie als docent Duits iets voor jou!

Deutsch macht Spass

Als docent Duits ook wel leraar Duits in het voortgezet onderwijs genoemd, breng je de liefde voor de Duitse taal graag over op de leerlingen aan wie je lesgeeft. 'Aus, bei, mit, nach, seit, von, zu', op creatieve wijze leer jij je leerlingen de bekende Duitse voorzetselrijtjes aan. Je geeft les op een school voor vmbo, havo en/of vwo.

Naast het lesgeven ben je ook coach, bereid je lessen voor, houd je je vak bij, overleg je met collega's, kijk je proefwerken na en praat je met ouders. Als docent Duits lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een leerling en aan de persoonsvorming van de leerling. Je bereidt de leerling voor op deelname aan de samenleving en bovenal leer je de leerling om uit te groeien tot een uniek persoon die zelf keuzes kan maken.

Weet jij hoe je jongeren kunt inspireren om iedere dag het beste uit zichzelf te halen? Sta je te popelen om jouw liefde voor de Duitse taal over te brengen aan jongeren? Bekijk dan al onze vacatures voor Docent Duits en reageer direct!

Vragen?

Vind de antwoorden in onze FAQ of neem contact met ons op!