Docent biologie | Onderwijspost
Onderwijspost

Werk je graag met jongeren en vind je het leuk om leerlingen in een belangrijke levensfase op weg te helpen? Ben je flexibel, sociaal, creatief en heb je passie voor het vak biologie? Dan is een functie als docent biologie iets voor jou!

Je hebt elke dag te maken met biologie. Hoe komt het dat je kunt lopen? Wat ziet een vogel en hoe komt het eigenlijk dat een plant bijna altijd groen is en niet blauw? Als docent biologie maak je leerlingen nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en leer je leerlingen experimenten uitvoeren, zodat ze antwoord krijgen op al deze vragen.

Je geeft les op een school voor vmbo, havo en/of vwo. Naast het lesgeven ben je ook coach, bereid je lessen voor, houd je je vak bij, overleg je met collega's, kijk je proefwerken na en praat je met ouders. Als docent biologie lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een leerling en aan de persoonsvorming van de leerling. Je bereidt de leerling voor op deelname aan de samenleving en bovenal leer je de leerling om uit te groeien tot een uniek persoon die zelf keuzes kan maken.

Weet jij hoe je jongeren kunt inspireren om iedere dag het beste uit zichzelf te halen? Sta je te popelen om jouw passie voor biologie over te brengen aan jongeren? Het onderwijs in Nederland zoekt mensen die hun kennis kunnen overbrengen. Bekijk al onze vacatures voor docent biologie en reageer direct!

Vragen?

Vind de antwoorden in onze FAQ of neem contact met ons op!