AVO docenten | Onderwijspost
Onderwijspost

Wat is een AVO docent?

AVO staat voor Algemeen Vormend Onderwijs. Onder de AVO vakken vallen Nederlands, rekenen, aardrijkskunde, geschiedenis, levensbeschouwing, lichamelijke opvoeding en culturele vorming. Als AVO docent geef je les in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). De leerlingen die VSO volgen zijn in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar en hebben een gedragsstoornis en/of psychiatrische problematiek (cluster 4). Ze komen vaak vanuit het Speciaal Onderwijs (SO) of zijn uitgevallen op het Voortgezet Onderwijs (VO).

Een AVO docent kun je vergelijken met een groepsleerkracht uit het basisonderwijs. Je geeft alle vakken aan één klas. De klas is alleen veel kleiner dan in het basisonderwijs, maximaal 15 leerlingen. Het lesaanbod stem je zoveel mogelijk af op de leerling, je richt je zowel op de cognitieve als de sociaal-emotionele ontwikkeling. Naast het lesgeven ben je ook bezig met een stukje opvoeding. Leerlingen hebben jouw sturing nodig. Jij bent de persoon die de leerlingen gefocust en gemotiveerd houdt, maar vooral ook de goede richting op stuurt. Na het VSO stromen de leerlingen uit naar diverse vormen van onderwijs (vo, mbo, hbo en wo) of gaan werken.

Hoe kun je AVO docent worden?

Je kunt als AVO docent aan de slag in het Voortgezet Speciaal Onderwijs als je in het bezit bent van een PABO diploma of een 2e graads bevoegdheid in bijvoorbeeld maatschappijleer, geschiedenis of aardrijkskunde.

Denk je erover om als AVO docent te gaan werken?

Kijk dan bij ons vacature overzicht. Je vindt hier alle actuele vacatures voor AVO docent. Zie je een interessante vacature? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en welke school het beste bij je past.

Vragen?

Vind de antwoorden in onze FAQ of neem contact met ons op!

Achtergrond

Recente vacatures (54)

Wij zoeken onderwijstoppers