Hoe is recruitment veranderd in tijden van Corona? | Onderwijspost
Onderwijspost

Het zijn bijzondere tijden waar wij inzitten. Waar wij twee jaar geleden alle potentiële onderwijsprofessionals op kantoor uitnodigden, gaat nu alles via Zoom/Teams of een ander platform. Wij kijken met onze recruiters terug op de afgelopen tijd. Wat heeft deze nieuwe manier van werken voor invloed op het vinden van een baan? En hoe krijg je als professional een gevoel bij een nieuwe werkgever als je digitaal kennismaakt?

Merk je een verschil in hoe onderwijsprofessionals reageren op jullie berichten in vergelijking met de tijd voor Corona?

Roos: “Ik merk daar eigenlijk weinig van, want ik ben bij OnderwijsPost begonnen in Coronatijd. Wel merk ik dat er op dit moment meer onzekerheid heerst en de stap toch wat groot is om te switchen van baan.” Kimberley: “Ja, ik merk inderdaad hetzelfde, maar er zijn ook professionals die wat extra ondersteuning willen bieden. Zij denken graag mee wat zij voor het onderwijs kunnen betekenen. Dat vind ik altijd erg mooi om te zien!”

Hoe verlopen de digitale intakegesprekken met kandidaten?

Sveja: ”Ondanks dat de gesprekken nu digitaal gaan, zijn de professionals erg open in hun communicatie. Je kan zeker nog een klik hebben ondanks dat je elkaar niet fysiek ziet.” Roos: ”Ja, ik ben het daar mee eens! Daarnaast vind ik het ook wel iets hebben dat er van alles kan gebeuren vanuit huis. Ik heb al leuke dingen meegemaakt, zoals katten die door het scherm lopen of familieleden die niet doorhebben dat er een videogesprek gaande is. Leuk om op die manier de docent of leerkracht te leren kennen!”

Hoe blijf je in contact met je professionals?

Laurette: ”Elke week bel en app ik met mijn professionals. Op die manier hou ik hen op de hoogte van lopende sollicitaties. Dit doe ik trouwens ook zonder Corona, dus wat dat betreft is daar weinig in veranderd.” Roos: “Ik doe veel via Whatsapp en daarnaast plan ik soms een beldag in waarin in meerdere docenten/leerkrachten bel. Ook houd ik contact via LinkedIn en Instagram. Ik vind het vooral heel leuk om te weten hoe het nu bij hun gaat. Alle positieve verhalen geven mij weer een hoop energie.”

Wat zijn inventieve ideeën van kandidaten die je voorbij hebt zien komen in tijden van Corona?

Roos: “Ik zie veel leerkrachten bijvoorbeeld filmpjes buiten opnemen. Maar ook zie ik docenten voor bijvoorbeeld natuurkunde practica ontwikkelen die de leerlingen ook thuis kunnen doen. Heel leuk!” Laurette: “Ik heb meegemaakt dat leerkrachten langs de kinderen gaan om het contact weer even op te pakken. Zij nemen dan bijvoorbeeld een tasje met werk mee. Dat doet de kinderen veel goeds.”

Wat is het meest positieve wat je uit deze crisis hebt gehaald?

Laurette: “Onze veerkracht. We bewegen soepel mee en vinden steeds weer een oplossing. We motiveren elkaar. Als het even niet gaat, doen we ons verhaal bij elkaar. Er is veel begrip. Ondanks dat we op afstand zijn, hebben we wel een goede verbinding denk ik! Iedereen kijkt er erg naar uit om elkaar weer te zien.” Roos: “Mijn respect voor docenten en leerkrachten was al groot maar nu nog groter! Het is pittig continue al die veranderingen en dan ook nog de leerlingen die steeds moeten wennen. Petje af hoor! Verder geniet ik nu van de kleine dingen; spelletje spelen, wandelen door verschillende steden. Je maakt er iets leuks van.” Sveja: “Ik ben inderdaad ook meer gaan genieten van de kleine dingen. Waarderen wat je hebt is belangrijk!”