FAQ - Kinderopvang | Onderwijspost
Onderwijspost

Professionals

Welke diploma’s heb je nodig om in de kinderopvang te mogen / kunnen werken?

Voor pedagogisch medewerker en peuterspeelzaalwerk heb je een relevante mbo 3-, mbo 4- of HBO opleiding nodig. Kijk op de volgende lijst (vanaf pagina 3) of jouw opleiding er tussen staat.


Wat verdient een pedagogisch medewerker?

Je wordt ingeschaald conform de CAO Kinderopvang. Hierbij wordt gekeken naar het aantal jaren dat je werkervaring hebt binnen de kinderopvang of het onderwijs (stages tellen niet mee). Zie hier de salaristabellen.


Kan ik ook alleen op een bepaalde leeftijdsgroep binnen de kinderopvang solliciteren?

Zeker weten! Als je solliciteert en uitgenodigd wordt voor een gesprek op kantoor, zullen onze recruiters helder in kaart brengen wat je wensen precies zijn. Aan ons dan de taak om voor jou de passende plek te vinden!


Is het mogelijk om tijdelijke opdrachten te doen?

Jazeker! Er zijn hierin verschillende mogelijkheden. Je kunt hierbij denken aan:

  • Vakantiewerk
  • Verschillende tijdelijke opdrachten. Op deze manier kun je op verschillende plekken een kijkje nemen: wat vind ik nu écht leuk?
  • Flexibele schil: Binnen een organisatie word je ingezet waar je op dat moment het hardst nodig bent.
  • Ben je een reislustig type en ben je soms periodes in Nederland? Top! Dan zoeken wij voor die bepaalde periode voor jou een tijdelijke opdracht!

Kan ik via OnderwijsPost ook vast in dienst bij een organisatie?

Ja hoor, dat is zeker mogelijk! We helpen je graag bij het vinden van je droombaan. Heb je deze gevonden? Dan zorgen wij er voor dat je daar kunt blijven.


Heb ik een geldig VOG nodig om in de kinderopvang te werken?

Ja!


Opdrachtgevers

Kunnen we kandidaten vanuit OnderwijsPost inzetten voor tijdelijke opdrachten?

Zeker, de inzet van tijdelijke krachten is waar OnderwijsPost zich voornamelijk op richt. Komt er een zwangerschapsvervanging aan? Valt er helaas iemand per direct uit? Wil je de eigen werving verlengen? OnderwijsPost denkt graag met je mee hoe dit opgevuld zou kunnen worden.


Kan OnderwijsPost ons van kandidaten voorzien in de drukke vakantieperiode?

Ja! In de jaren dat OnderwijsPost bestaat, hebben we een groot bestand met kandidaten opgebouwd. Je kunt hierbij denken aan pedagogische medewerkers, maar uiteraard ook aan onderwijsassistenten en leerkrachten. Veel van onze kandidaten staan er voor open om in de vakantieperiode extra te werken en steken graag de handen uit de mouwen in de kinderopvang!


Welke kosten zitten er aan verbonden als ik iemand tijdelijk wil inhuren?

Dit is compleet afhankelijk van de periode van inzet, de ervaring en leeftijd van de kandidaat. Kandidaten bij OnderwijsPost worden conform de CAO Kinderopvang ingeschaald en de contracten worden op maat gemaakt in overeenstemming met de opdrachtgever.


Welke kosten zitten er aan verbonden als ik iemand in vaste dienst wil nemen?

Bij OnderwijsPost werken we niet met een vast bedrag voor overname van de professional. De kosten voor overname zijn afhankelijk van verschillende factoren:

  • Is het van te voren bekend dat het om een weving & selectie vraag gaat?
  • Vindt de overname plaats na een periode van detachering?
  • Wat is de relevante werkervaring en leeftijd van de kandidaat?

Zitten er kosten aan verbonden als ik met jullie in gesprek ga?

Zeker niet! Onderwijspost hanteert een no cure – no pay beleid. Er wordt pas gefactureerd wanneer een kandidaat ook daadwerkelijk gestart is met werken. Daarbij worden alleen de gewerkte uren geschreven en zijn ziekte- en vakantie-uren voor OnderwijsPost. Op deze manier voorkomen we dat je voor verrassingen komt te staan!


Hoe waarborgt OnderwijsPost de kwaliteit van hun medewerkers?

Bij OnderwijsPost op het kantoor werken vooral mensen uit het werkveld waarin wij bemiddelen. We weten dus wat er nodig is om succesvol te zijn in de kinderopvang. Na een uitgebreide screening op ons kantoor volgt een referentiecheck. Is alles in orde? Dan bemiddelen we de kandidaat.

Wanneer een professional eenmaal geplaatst is, volgt er zo snel mogelijk een bezoek ter observatie. Deze bezoeken vinden zo’n vier keer per jaar plaats. (Uiteraard alleen als dit wenselijk is vanuit de opdrachtgever). Het bezoek wordt geëvalueerd met de professional. Daarbij wordt het bezoek ook besproken met de opdrachtgever.

OnderwijsPost biedt ook interne trainingen aan en iedere professional heeft een vaste contactpersoon. Wanneer iemand zich nog moet ontwikkelen op een aantal punten, bieden wij coaching en begeleiding vanuit OnderwijsPost.


Hoe weet ik met wie ik contact moet opnemen als ik vragen heb?

Bij OnderwijsPost werken we met vaste contactpersonen. Op deze manier kun je met je vragen altijd bij dezelfde persoon terecht! Heb je nog geen contactpersoon? Bel dan naar ons kantoor in Rotterdam (010 215 06 20) of Amsterdam (020 820 83 99), afhankelijk van de standplaats van jouw kinderopvang.


Staat je vraag er niet tussen?

Neem telefonisch contact op of stuur een e-mail!